Залужний назвав п’ять новацій навчань “Об’єднані зусилля-2021”

 

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний перерахував п’ять новацій, які відпрацюють учасники стратегічного командно-штабного навчання “Об’єднані зусилля – 2021”.

Їх він озвучив це під час брифінгу в п’ятницю, 10 вересня.

Зі слів головнокомандувача, під час розробки навчання використали один із можливих варіантів розвитку воєнно-політичної обстановки навколо України.

“Навчання “Об’єднані зусилля-2021″ – це підсумок річної підготовки українського війська, наші маневри носять винятково оборонний характер та покликані підвищити оборонні спроможності ЗС і є підсумком бойової підготовки 2021 року”, – акцентував головком ЗСУ.

Залужний перерахував 5 інновацій, які вперше відпрацюють під час цих маневрів.

  1. навчання підготовлені за стандартами НАТО, починаючи з першої планувальної конференції і завершуючи останньою підсумковою ;
  2. під час підготовки маневрів було проведено заходи з перевірки бойової готовності військових частин, а окремі військові частини довели до необхідних штатів;
  3. під час навчань апробують дев’ять доктринальних документів для ЗС, які розроблені відповідно до стандартів НАТО;
  4. буде залучено військовослужбовців країн-партнерів, які працюватимуть на пунктах різних органів управління: як штабними офіцерами, так і оцінювачами в ході проведення навчань;
  5. під час СКШН ЗСУ перейдуть до сумісного застосування підрозділів та виконання завдань з підрозділами країн-членів НАТО. Апробують також багатонаціональну авіакомпоненту  в складі батальйонно-тактичної групи механізованої бригади; відпрацюються тренування щодо можливостей застосування багатонаціональної групи спецпризначення та батальйонно-тактичної групи морської піхоти.

У навчанні візьмуть участь до 12500 осіб та понад 600 одиниць озброєння і військової техніки:

  • танків – до 85 одиниць
  • бойових броньованих машин – до 420 одиниць;
  • ракетних і артилерійських систем (калібром більше 100 мм) – до 50 одиниць;
  • бойових кораблів (катерів) – до 20 одиниць;
  • вертольотів (літаків) – до 30 одиниць.

Довідково: 
Стратегічне командно-штабне навчання “Об’єднані зусилля – 2021” буде проведено з Командуванням об’єднаних сил Збройних Сил України із залученням визначених органів військового управління, військових частини, сил і засобів Збройних сил України, інших складових сил оборони держави. Запланували маневри на період з 22 по 30 вересня 2021 року.
Очікується участь в “Об’єднаних зусиллях-2021” й іноземних представників та підрозділів від близько 15 країн-членів НАТО та партнерів.
Активна фаза відбудеться наприкінці вересня цього року практично на всіх полігонах ЗС України, а також в акваторії Чорного та Азовського морів під керівництвом Головнокомандувача ЗС України.
СКШН пройде у три етапи. На першому та другому етапі будуть відпрацьовані питання управління силами оборони держави у ході відсічі збройної агресії. На третьому етапі планується відпрацювання елементів управління угрупованнями військ у ході ведення операцій із застосуванням багатонаціональних підрозділів зі складу збройних сил держав-партнерів.
Очікується, що “Об’єднані зусилля – 2021” за масштабом перевершать аналогічні минулорічні навчання.

Читайте також:
У Наєва готуються до масштабних навчань “Об’єднані зусилля”: що відомо про маневри

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна