У Наєва готуються до масштабних навчань “Об’єднані зусилля”: що відомо про маневри

 

У Командуванні об’єднаних сил Збройних сил України триває черговий етап підготовки до стратегічного командно-штабного навчання “Об’єднані зусилля-2021”, активна фаза яких відбудеться наприкінці вересня цього року практично на всіх полігонах ЗС України, а також в акваторії Чорного та Азовського морів.

Про це інформує служба зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України у середу, 28 липня.

“Наразі представники органів військового управління Збройних Сил та інших складових сил оборони відпрацьовують питання управління угрупованнями військ під час ведення операції сил оборони. Заходи відбуваються відповідно до Плану підготовки у 2021 навчальному році”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначив командувач об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв, метою заходу є нарощування спроможностей Командування, спільна робота структурних підрозділів органів військового управління щодо виконання завдань за призначенням на пунктах управління.

“Після завершення навчань має бути досягнуто злагодженість дій Командування з органами військового управління ЗС України під час ведення операцій. Крім того, ми маємо продемонструвати набуті спроможності щодо організації планування операцій”, – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Нагадаємо, що навчання «Об’єднані зусилля – 2021» буде проведено з Командуванням об’єднаних сил Збройних Сил України із залученням визначених органів військового управління, військових частини, сил і засобів Збройних Сил України, інших складових сил оборони держави. Також, очікується участь в «Об’єднаних зусиллях – 2021» й іноземних представників та підрозділів від близько 15 країн-членів НАТО та партнерів. Військові маневри пройдуть у три етапи.

Читайте також:
У 2021 році ЗСУ знову проведуть масштабні навчання “Об’єднані зусилля” з НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна