Олімпійський чемпіон Верняєв, дискваліфікований через допінг, готовий ставити ультиматум і міняти громадянство

 

Український гімнаст, олімпійський чемпіон 2016 року Олег Верняєв, який не поїхав на Олімпіаду в Токіо через допінгові санкції, попередив про можливу зміну громадянства, якщо він не отримає підтримки від держави.

У коментарі “Суспільному” Верняєв заявив, що розраховує на скорочення терміну дискваліфікації за підсумками поданої апеляції. Наразі він відсторонений від змагань до листопада 2024 року.

При цьому Верняєв допустив зміну громадянства через нестворення відповідних умов для роботи в Україні.

“Чи готовий я представляти Україну на Олімпіаді-2024? Якщо зменшать [термін дискваліфікації]. Ну як, у нас тут паралельно йде конфлікт у збірній. І якщо мене повернуть у спорт, то, скажімо так, “сюсюкання не буде” – буде ультиматум: або я готуюся за повним карт-бланшем, мені готують усі умови, які потрібні, та прибирають усіх тих людей, які мені заважають. Або ж відпускайте мене, і я йду туди, де мені буде зручно працювати. Куди? Я про це ще не думав, не шукав собі ніяких пропозицій, оскільки я ще не повернувся у спорт. Просто говорю: або я потрібен і робіть мені повні умови, або ж не потрібен і відпускайте”, – заявив гімнаст.

За його словами, “проблема в людях, які знаходяться в залі”. Таким чином він натякнув на конфлікти з колегами чи керівниками.

Водночас Верняєв зазначає, що йти зі збірної України не хоче.

“Я хочу займатися гімнастикою та виступати. І хочу робити це вдома. І розраховую, що приймуть “правильну” сторону. Мені наша молодь не заважає, я її тільки підтримую. А якщо вона комусь заважає, то вони або бояться конкуренції, або я не знаю. Я ж професійний гімнаст, у мене вже вік підходить. Залишається лише один цикл [до Парижа-2024], коли я розумію, що виграватиму медалі. Навіщо мені йти, коли я можу тут виступати? Якщо я тут не потрібен, то я піду туди, куди я буду потрібен”, – резюмував 27-річний спортсмен.

Нагадаємо, що уродженець Донецька Олег Верняєв – олімпійський чемпіон (паралельні бруси) і срібний призер (абсолютна першість) Олімпіади-2016 у Ріо-де-Жанейро. Також він брав участь в Олімпійських іграх-2012, ставав чемпіоном світу 2014 року, має шість золотих медалей із першостей Європи. У 2021 році Верняєва дискваліфікували на чотири роки за допінг (мельдоній), тому він пропустив Олімпіаду в Токіо.

Читайте також:
Українського гімнаста Верняєва відсторонили від змагань на чотири роки через допінг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна