Перед прем’єрою свого фільму на Венеційському кінофестивалі Сенцов виступив за звільнення політв’язнів

 

Перед прем’єрою свого фільму “Носоріг” на Венеційському кінофестивалі режисер Олег Сенцов виступив із закликом щодо звільнення політв’язнів Кремля.

Невеликий флешмоб команда фільму влаштувала у п’ятницю, 10 вересня.

Перед прем’єрою режисер та команда фільму підняли плакати “Free Ukrainian Kremlin’s Hostages” та “#PrisonersVoice”, закликавши звільнити українських політв’язнів.

Режисер Олег Сенцов, сам колишній бранець Кремля, зазначив, що безмежно вдячний за ту підтримку, яку одержував, перебуваючи в кремлівських катівнях.

«Коли роками перебуваєш у темній тісній камері, то неможливо переоцінити ці речі. Хочу, аби мої співвітчизники знали, що про них пам’ятають не тільки в Україні, а й у всьому світі. Вигівський, Єсипенко, брати Абдулаєви, Куку, Мустафаєв – всіх зараз не назву, їх більше сотні. Та ми боротимемось за ваше звільнення», — заявив він.

Актор Євген Черніков сказав, що не так давно так само виходив на акції на підтримку Сенцова.

“Це дивне відчуття, стояти тут з Олегом, у Венеції, на презентації його фільму. Ще нещодавно я так само виходив на його підтримку. Я — кримчанин, і це нестерпно – дивитись, скільки мешканців півострова нині потерпає від переслідувань Кремля”, – заявив Черніков.

Сергій Філімонов, який зіграв головного героя в стрічці, теж на червоній доріжці:

Читайте також:
У мережі показали трейлер фільму “Носоріг” Олега Сенцова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна