Без України НАТО буде втрачати, а Євросоюз – послаблюватись, – Зеленський на форумі YES

 

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна готова до членства в Північноатлантичному альянсі, й без нашої держави НАТО буде втрачати, а Європейський Союз – слабшатиме.

Як передає “Укрінформ” у п’ятницю, 10 вересня, про це глава держави заявив на форумі YES Brainstorming.

“Ми говоримо про те, що нам здається, що ми потрібні НАТО, нам здається, що без України міцного Європейського Союзу не буде. Я говорю про це відкрито і президенту США, я вважаю, що без України НАТО буде втрачати. Я вважаю, що без України Європейський Союз буде потрішки послаблюватись”, – сказав Зеленський.

Він зазначив, що за понад два роки свого президентства бачив “поважну нацгвардію США”, багато представників європейських армій, і підкреслив, що українська армія – одна з найпотужніших армій сьогодні у світі.

“Ми готові до НАТО. Рівнем нашої армії, рівнем наших фахівців. Реформи, які ми проводимо, я вважаю, що це, перш за все, потрібно нам, не комусь – ні НАТО, ні ЄС, а нам, для наших людей, але вони потрібні такі, які дають можливість жити людям легше, зміцнювати економічно країну”, – підкреслив глава держави.

Зеленський висловив думку, що не всі лідери сучасного ЄС “хочуть бути там (у Євросоюзі, – “Н”) і не всі вони бачать Україну там”. Також, за його словами, такий підхід стосується і НАТО.

“Якщо ви хочете, щоб зміцніла Росія, не беріть Україну. І це навіть не про противагу Росії, це вираз, це так є, тому що бачимо, хто потужний, які є імперії – у нас декілька імперій у світі. Хочете, щоб ЄС залишився потужним і НАТО залишилося суб’єктом, такі країни, як Україна, велика, територіально найбільша в Європі, з населенням, яке пережило декілька воєн, хочете таких міцних партнерів – так запрошуйте нас, а не так, як воно відбувається”, – сказав президент.

Читайте також:
Рада не проголосувала за звернення до США щодо статусу основного союзника поза НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна