Обстріл Кряківки: травмовано шістьох воїнів ЗСУ, зазнали руйнувань цивільні будинки. ФОТО

доповнено

Унаслідок артилерійського обстрілу російсько-окупаційними військами району села Кряківка у Луганській області шестеро воїнів Збройних сил України отримали акубаротравми. У самому селі постраждав також цивільний мікрорайон – одразу кілька будинків.

Про травми військових вранці 9 вересня повідомляє пресцентр штабу операції Об’єднаних сил.

“Увечері, 8 вересня, збройні формування Російської Федерації вдалися до чергового порушення режиму припинення вогню та здійснили обстріли позицій українських захисників у районі населеного пункту Кряківка. У відповідь українські захисники відкривали вогонь з незаборонених Мінськими домовленостями зразків озброєння. Після обстрілу шестеро захисників були обстежені лікарями військово-медичного госпіталю, встановлено попередній діагноз – акубаротравма”, – йдеться в повідомленні.

Для детального обстеження та встановлення кінцевого діагнозу військовослужбовців, які отримали травми, направили до ВМКЦ Північного регіону у Харків. Стан здоров’я захисників задовільний.

За даними “Новинарні“, серед поранених є жінка-військовослужбовиця. Пошкоджено також два автомобілі ЗСУ.

Крім того, внаслідок руйнувань постраждала цивільна будівля в цьому селі, що між Кримським та Трьохізбенкою.

Як розповіли військові ЗСУ, обстріл по Кряківці вівся з окупованого російськими загарбниками населеного пункту Красний Лиман – з артилерійських установок та мінометів.

“У житловий мікрорайон, що складається з двох п’ятиповерхівок, двоповерхівок та приватних будинків, впало більше 20 артилерійських снарядів 122-го калібру та мін 120-го калібру. Руйнувань різного ступеню зазнали житлові приміщення мирних мешканців. Найбільших руйнувань зазнала багатоповерхівка, в якій свого часу отримали квартири медики місцевого тубдиспансеру: тут зруйновано вхід у під’їзд, дві квартири першого поверху – снаряд ліг просто в ґанок, лиш дивом ніхто не постраждав. Вибуховою хвилею в квартирах з першого по п’ятий поверх вибило вікна, видавило стіни. Наступні снаряди, що впали з іншого боку будинку, посікли стіни, вибили вікна і тут. Пошкоджено також два автомобілі, що стояли у дворі; пошкоджень різного ступеню зазнали квартири в інших будинках в зоні обстрілу. Від вибухів подекуди виникали пожежі, які рятувальники гасили спільно з військовослужбовцями, що прийшли на допомогу цивільному населенню, постраждалому від дій російського агресора”, – розповіли військові Збройних сил України.

Особливий цинізм дій російських військ полягає в тому, що обстріл проводився практично в прямому ефірі спостережних відеокамер ОБСЄ, одна з яких розташована на тій самій п’ятиповерхівці в епіцентрі обстрілів.

Військові розповідають, що саме перед початком обстрілу над цією ділянкою місцевості були помічені БПЛА противника, які вели спостереження. “Тобто обстріл вівся прицільно, з повним розумінням скоєного. Лиш дивом ніхто з мешканців не постраждав”, – зазначили армійці.

Як розповів АрміяInform керівник Щастинської військово-цивільної адміністрації  Олександр Дунець, наразі вирішуються питання надання матеріальної допомоги постраждалим жителям села. Місцева адміністрація не залишить людей наодинці з їхньою бідою.

Фотогалерея АрміяInform з місця обстрілу:

обстріл Кряківка 1 обстріл Кряківка 2 обстріл Кряківка 3 обстріл Кряківка 4 обстріл Кряківка 5
<
>

Нагадаємо, упродовж минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Зокрема в ранковому зведенні йшлося про те, що ворог вчинив прицільний обстріл з артилерії калібру 122 мм поблизу населених пунктів Кряківка та Старогнатівка.
Пресцентр штабу ОС інформував, що в результаті ворожого вогню двоє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали осколкові поранення, стан їхнього здоров’я – середньої важкості.

Сьогодні внаслідок обстрілу російськими найманцями позицій Об’єднаних сил український військовий отримав вогнепальне поранення. Стан його здоров’я – тяжкий.

Читайте також:
“Три з половиною десятки снарядів 122-го калібру”: морпіхи ЗСУ показали наслідки важкого обстрілу у Верхньоторецькому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна