У Хусті вулицю Терешкової перейменували на честь полеглого на фронті воїна 93 омбр Мирослава Мисли

доповнено

У місті Хуст Закарпатської області вулицю Валентини Терешкової перейменували на честь загиблого на фронті командира взводу штурмової роти “Карпатська Січ” 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”, молодшого лейтенанта Мирослава Мисли.

Як передає “Новинарня“, про це в середу, 8 вересня, повідомив журналіст Олександр Рудоманов у фейсбуці.

“У Хусті вулицю Терешкової перейменували на честь командира взводу окремої зведеної штурмової роти “Карпатська Січ” 93-ї омбр Мирослава Мисли, який загинув 2 жовтня 2016 поблизу села Кримське Луганської області. Дізнався про це сьогодні, коли отримав відповідь на запит від Хустської міськради”, – написав він.

Мирослав Мисла з позивним “Мисливець” був істориком за фахом, членом ВО “Свобода” та проводу ВГО “Сокіл”.

Пішов захищати батьківщину у 2014 році, з початком бойових дій на сході. Був добровольцем чоти “Карпатська Січ”, офіцером та згодом командиром чоти 8-ї роти 3-го механізованого батальйону 93-ї ОМБр ЗСУ.

Загинув 2 жовтня 2016 року під час зіткнення поблизу селища Кримське на Луганщині.

Як писала”Новинарня“, в січні 2017 року тодішній міський голова Харкова Геннадій Кернес відкинув пропозицію перейменувати проспект Героїв Сталінграда на честь загиблого героя АТО, випускника Харківського університету Мирослава Мисли.

Петиція про перейменування проспекту на честь харківського студента-націоналіста (автор – Вадим Поздняков) була подана 1 листопада 2016 року й набрала потрібні для розгляду 5 тисяч голосів, навіть 5354.

Однак у відповіді Кернеса йшлося, що назва “Героїв Сталінграда” не підпадає під дію закону про декомунізацію, тому перейменовувати проспект не будуть.

“На честь нього обов’язково має з’явитись вулиця і в Харкові (…) Ми не відступаємо і будемо боротися далі за пам’ять наших героїв“, – наголосили активісти проєкту “Декомунізація. Україна” в дописі на своїй фейсбук-сторінці 8 вересня.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2018 року в столиці відкрили бронзовий пам’ятник загиблому добровольцю Мирославу Мислі.
Це – перший монумент у повен зріст, який зображує конкретного бійця АТО.

Читайте також:
Журавель, Красногрудь, Годзенко, Рибак: у Зайцевому вулиці перейменували на честь загиблих військових і активістів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна