Військові провели дозаправку під час польоту фронтових бомбардувальників Су-24М. ВІДЕО

 

Екіпажі фронтових надзвукових бомбардувальників Су-24М зі складу 7-ї бригади тактичної авіації імені Петра Франка Повітряних сил ЗС України відпрацювали рідкісні для української авіації вправи з виконання дозаправлення пальним літаків у повітрі.

Про це в середу, 8 вересня, інформує Defense Express.

Відповідне відео дій військових льотчиків авіаційної бригади зі Старокостянтинова оприлюднила пресслужба Командування Повітряних сил.

Дозаправлення одного з бомбардувальників Су-24М 7 БрТА здійснив його колега на аналогічному бойовому літаку.

Таким чином, була відпрацьована стандартна для повітряних сил сучасних армій процедура, яка дозволяє літакам оперативно реагувати на будь-які загрози, навіть перебуваючи досить далеко від аеродромів базування під час виконання бойових завдань.

Можливість дозаправлення в повітрі може суттєво збільшити оперативні можливості фронтових бомбардувальників, які без неї мають бойовий радіус 560-600 км з підвісними баками (й лише 390 без ПТБ) й можуть перебувати в небі порівняно обмежений проміжок часу.

Як відомо, останній місяць екіпажі бригади тактичної авіації ЗСУ, що оснащена бомбардувальниками Су-24М та розвідувальними літаками Су-24МР мають досить напружений графік.

Адже окрім навчань з бойової підготовки військовим льотчики брали участь в повітряній частині параду на честь 30-річчя Незалежності України й відповідних численних репетиціях.

Читайте також:
Командування Повітряних сил виступило з роз’ясненням щодо звільнення льотного складу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна