У Венеції відбулася світова прем’єра стрічки Васяновича “Відблиск”: ДИВИТИСЯ ТРЕЙЛЕР

 

Робота українського режисера Валентина Васяновича “Відблиск” представлена у конкурсній програмі Венеційського фестивалю. Вона змагається за головну нагороду — “Золотого лева”.

Прем’єра відбулася у вівторок, 7 вересня.

Головний герой фільму — військовий хірург, який, перебуваючи під час бойових дій на сході України, потрапив у полон. Консультантом фільму є український журналіст Станіслав Асєєв, який також був у полоні, і є автором книжки “Світлий шлях” та “В ізоляції”, за яку отримав Шевченківську премію.

У Венеції, спілкуючись з журналістами, режисер Валентин Васянович сказав, що коли починав роботу над “Відблиском”, то жартував, що буде знімати приквел до “Атлантиди”.

“Навіть те, що в цьому фільмі брав участь Андрій Римарук (головний герой фільму “Атлантида”, – авт.), то все це дуже нагадувало приквел… “Чому я знову піднімаю тему війни? Бо для України це досі тема номер один. А кіно – потужний комунікатор, можливість комунікувати зі світом. Тому вважаю, що мушу це робити. Ця тема мене турбує, я мушу просувати меседжі про Україну, котра перебуває у війні”, – цитує Васяновича “Суспільне”.

“Щодо тортур – дійсно, коли почув підтверджену інформацію про те, що відбувається у цій в’язниці (ізоляція в Донецьку, – авт), то з’явилася ідея зняти антологію тортур по цій книжці (“Світлий шлях” Асеева, – авт.), але я відмовився від цього, бо це було б неможливо дивитися. Я залишив тільки дві сцени, які відображають, що там відбувається. Це не найстрашніші моменти, які можна було описати у фільмі. По цим даним – у нас була людина, журналіст, який провів у в’язниці більше 2.5 років. Я розумію, що багато людей і в самій Україні, і по всьому світі втомилися від цієї теми, можливо для них це є не актуальною новиною. Але цим фільмом я хотів розповісти, нагадати світу про те, що відбувається у XXI столітті у Європі”.

Читайте також:
Автор фільму “Атлантида” Васянович відмовився від ордена, яким його нагородив Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна