У Туреччині урочисто заклали корвет класу ADA для потреб ВМСУ

 

У Туреччині за участі делегації Міністерства оборони України на чолі з командувачем Військово-Морських сил ЗС України контр-адміралом Олексієм Неїжпапою відбулась урочиста церемонія закладки кіля корабля класу “корвет” для потреб українського флоту.

Як передає пресцентр ВМС у вівторок, 7 вересня, корвет було закладено на одному з суднобудівних підприємств у Стамбулі.

“Будівництво корвету типу “ADA” триває з 28 квітня 2021 року, але за турецькими традиціями лише після побудови частини секцій та корпусу, проводиться урочиста церемонія закладки кіля корабля. Відповідно до існуючих домовленостей в 2022 році корвет буде переправлено в Україну і вже в 2024 році він увійде до складу ВМС ЗС України“, – йдеться в повідомленні.

Зі слів командувача ВМС Олексія Неїжпапи, всі домовленості з Турецькою Республікою виконуються вчасно, а деякі – навіть із випередженням. Один із таких прикладів –  безпілотні літальні комплекси “Байрактар ТВ-2ˮ.

Читайте також:
“Будуть корвети, катери, малі підводні човни”: Зеленський хоче до 2035 року побудувати “великий флот”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна