“Будуть корвети, катери, малі підводні човни”: Зеленський хоче до 2035 року побудувати “великий флот”

 

Україна має завдання до 2035 року побудувати професійний потужний флот.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю кримським журналістам, одне з яких  опубліковане в четвер, 19 серпня, на “Українській правді”.

“Питання Криму – це також питання розблокування Чорноморського і Азовського узбережжя. Ми над цим працюємо. Є завдання до 2035-го року побудувати великий флот. Це достатньо довго, але результати першого етапу наочно ми з вами зможемо побачити вже 24 серпня цього року. Наше завдання – побудувати професійний потужний флот, здатний давати відсіч будь-кому. Ми – мирна держава, але маємо бути готові до будь-яких кроків. Ми готуємося до розблокування чорноморського регіону. Саме таке завдання давалося мною особисто і було підтримано нашою армією”.

Зеленський зазначив, що Україна не може чекати 20 років, доки в країні з’явиться інфраструктура для повноцінного суднобудування, тому влада почне будувати флот – в тому числі й в інших державах.

Паралельно в Україні будуватиметься інфраструктура, щоб підхопити цей процес. Зеленський обіцяє, що “будуть і корвети, будуть і військові катери, будуть малі підводні човни”. Те ж стосується і військових баз, будівництво першої вже скоро розпочнеться в Бердянську.

В цьому масштабному проєкті Україна розраховує на підтримку з боку Європейського Союзу, Великої Битанії та США.

Питання посилення ВМС України буде частиною майбутньої зустрічі з президентом США, додав Зеленський.

“Я впевнений, що українське суспільство побачить флот України, і тоді я буду відчувати себе саме тим президентом, про якого ви сказали (президентом морської держави -ред)”.

Читайте також:
Корабель “Володимир Великий” хочуть добудувати як фрегат і замінити ним “Сагайдачного”. Мінстратегпром прокоментував

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна