У Чехії бойовик “ДНР” отримав 20 років тюрми

 

Міський суд Праги заочно засудив до 20 років позбавлення волі Їржі Урбанека з позивним “Бегемот”, який воював на Донбасі на боці проросійських бойовиків – за членство у терористичній групі та здійснення теракту.

Про це у вівторок, 7 вересня повідомляють чеські ЗМІ IDNES та Radio Prague International.

За висновками слідства, Урбанек поїхав в Україну у 2015 році з метою підтримати бойовиків та брав участь у їхніх операціях щонайменш до січня 2018 року – допомагав копати окопи, долучався до патрулювання і в тому числі брав участь у бойових діях проти української армії – під Мар’їнкою, Красногорівкою і Спартаком.

Урбанека судили заочно, він не контактував зі своїм адвокатом.

7 вересня прокурор у заключному слові запропонував присудити Урбанеку 20 років позбавлення волі. Адвокат просив виправдання або м’якший вирок, висловлюючи сумніви щодо юридичної кваліфікації вчинків і з тим, що профіль його підзахисного у Facebook дає чіткі докази участі Урбанека у бойових діях. Суд погодився з аргументами сторони звинувачення.

Зазначається, що разом з ним воював ще один чех, Павел Ботка. У 2019 році він втратив ногу, підірвавшись на вибуховому пристрої.

Матір і брат Урбанека відмовилися від свідчень у суді, але їхні свідчення у рамках справи підтвердили, що він був в Україні.

Читайте також:
У Чехії до 15 років тюрми засудили підполковника “армії ДНР”

У Чехії десантнику загрожує довічне ув’язнення за участь у війні на боці “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна