Окупанти скинули на житловий сектор Зайцевого вибухівку, виготовлену на 3D-принтері

 

Російські окупаційні війська на світанку 6 вересня скинули з безпілотника на північній околиці житлового району Зайцевого два саморобні вибухові пристрої.

Про це повідомили в пресцентрі операції Об’єднаних сил.

“6 вересня близько 04.20 ЗФ РФ застосували БПЛА та скинули на північну околицю житлового району населеного пункту Зайцеве Донецької області два саморобні вибухові пристрої, один з яких не спрацював”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, вибухові пристрої були виготовленні за допомогою 3D-принтера, у кожному містилося до 500 грамів пластичної вибухової речовини. Уражаючими елементами були спеціально виготовлені “касети” зі сталевими кулями діаметром до 6 мм.

За інформацією пресслужби, за останній тиждень збройні формування Російської Федерації 5 разів застосовували БПЛА, грубо нехтуючи повідомлення в межах координаційного механізму від української сторони СЦКК. Наслідками застосування БПЛА стали обстріли позицій ЗСУ із забороненого Мінськими угодами озброєння.

Всі зазначені порушення зафіксовані та задокументовані українською стороною СЦКК, відповідні ноти направлені до СММ ОБСЄ та органів досудового розслідування України, заявили у пресслужбі.

Читайте також:
Доба ООС: чотири ворожі обстріли, ЗСУ – без втрат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна