Збірна України у відборі на ЧС-2022 відібрала очки в чинних чемпіонів світу – французів

 

Збірна України звела до нічиєї п’ятий поспіль матч кваліфікації  ЧС-2022 (із п’яти зіграних турів у групі D). Однак цього разу “синьо-жовті” заслуговують високої похвали, адже їхнім суперником були чинні чемпіони світу – футболісти Франції. Гра на НСК “Олімпійський” у Києві ввечері 4 вересня закінчилися з рахунком 1:1.

Наприкінці першого тайму в контратаці чудовим ударом у “дев’ятку” “бессарабських” воріт відзначився динамівець Микола Шапаренко. На 50-й хвилині рівновагу відновив Антоні Марсьяль із “Манчестер юнайтед”.

Чемпіонат світу-2022. Європейська кваліфікація. Група D
Україна — Франція — 1:1 (1:0)
Голи: Шапаренко, 44 — Марсьяль, 50
Склад збірної України: Андрій П’ятов, Ілля Забарний, Сергій Кривцов, Микола Матвієнко, Віталій Миколенко, Олександр Тимчик, Микола Шапаренко (Сергій Сидорчук, 90), Тарас Степаненко, Віктор Циганков (Руслан Маліновський, 82), Андрій Ярмоленко (Олександр Зубков, 90+3), Роман Яремчук (Данило Сікан, 82).
Склад збірної Франції: Льоріс, Дінь, Кімпембе, Зума, Дюбуа, Рабьо, Погба, Чуамені (Верету, 83), Коман (Діабі, 64), Марсьяль (Бензема, 64), Грізманн.
Попередження: Ярмоленко, 88; Маліновський, 90 — Кімпембе, 88
Статистичні показники: володіння м’ячем – 43%:57%, удари – 9:15, удари в площину – 3:5, сейви воротаря – 4:2.

Варто зазначити, що так само 1:1 українці зіграли з командою Дідьє Дешама і в першому матчі в Парижі.

Фото УАФ:

збірна України_1 Роман Яремчук - Україна-Франція Микола Шапаренко - Україна-Франція Віктор Циганков - Україна - Франція Андрій Ярмоленко
<
>

У стартовому складі збірної України порівняно з грою в Казахстані відбулося одразу п’ять змін. У захисті замість Соболя та Караваєва вийшли Кривцов та Тимчик, а в середній лінії Сидорчука, Зінченка та Буяльського замінили Степаненко, Шапаренко та Циганков. Утім, розстановка з трьома центральними захисниками та одним форвардом залишилася незмінною.

Капітан збірної України Олександр Зінченко пропускав гру через дискваліфікацію.

У “Ле бльо” через травми та з інших причин не грали одразу кілька лідерів.

У цьому відборі підопічним Олександра Петракова залишилося зіграти: з Фінляндією – виїзді 9 жовтня, з Боснією і Герцеговиною – вдома 12 жовтня та на виїзді 16 листопада.

Читайте також:
Андрій Ярмоленко у збірній перейшов на українську мову. ВІДЕО ПРЕСКОНФЕРЕНЦІЇ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна