“Укроборонпром” уклав угоду з американською компанією Lockheed Martin

 

Державний концерн “Укроборонпром” провів низку переговорів та уклав три угоди з американськими оборонними компаніями.

Підписання документів відбулося під час візиту президента України Володимира Зеленського до США, повідомила пресслужба концерну.

У ДК зазначили, що відбулася низка робочих зустрічей. Результатом яких стало досягнення домовленостей про співпрацю та підписання трьох угод про співробітництво на загальну суму 2 млрд. 500 млн. доларів США.

“Проведено переговори із керівництвом американської компанії Lockheed Martin Corporation, зокрема з віце-президентом Раймондом Пізеллі. Результатом стало рішення про співпрацю у сфері оборонно-промислового комплексу. Йдеться, зокрема, про розробку спільних проєктів та програм, організацію досліджень та розробок. Також сторони домовились про взаємодію у сфері комплаєнсу – це важливо задля дотримання високого рівня прозорості у подальшому співробітництві”, – повідомили в пресслужбі ДК.

Також Укроборонпром співпрацюватиме з компанією Harris Global Communications Inc. Підписана угода, передбачає реалізацію спільних проєктів, щодо постачання продукції в Україну, включаючи подальшу її інтеграцію у повітряні, наземні та морські системи.

Окрім того, укладено угоду з компанією-постачальником оборонної продукції GLOBAL ORDNANCE.

Перемовини із президентом міжнародної компанії DAY & ZIMMERMANN LONE STAR LLC також завершилися підписанням угоди.

Вона стосується розробки проєктів з модернізації та створення нових виробничих потужностей із залученням іноземного капіталу для підприємств Укроборонпрому.

“Досягнуті домовленості та підписані угоди виводять на новий етап співпрацю між нашими країнами у сфері ОПК та підтверджують зацікавленість американських партнерів у співробітництві з українською оборонкою”, – відзначає Юрій Гусєв.

Підкреслимо, що американська компанія зі світовим ім’ям Lockheed Martin брала участь у міжнародній виставці “Зброя та безпека – 2021” в Україні з демонстрацією винищувача F-16.

Читайте також:
Закупівля винищувачів для ПС ЗСУ: командувач Дроздов каже, що вже давно триває співпраця з Lockheed Martin

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна