Таран затвердив Положення про заклади фахової передвищої військової освіти

 

Міністр оборони України Андрій Таран затвердив Положення про заклади фахової передвищої військової освіти, що матиме позитивний вплив на забезпечення права громадян на доступність здобуття військової освіти одночасно з передвищою.

Про це інформує пресслужба департаменту військової освіти і науки Міністерства оборони України.

Відповідний наказ Міністерства оборони України від 01.07.2021 № 184, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 30.08.2021 №1135/36757, розроблено фахівцями ДВОН МОУ задля приведення нормативно-правових актів Міністерства оборони України відповідно до Закону України “Про фахову передвищу освіту”  у частині  затвердження положення про заклади фахової передвищої військової освіти.

У наказі визначаються повноваження закладів фахової передвищої військової освіти, їх статус і структура, склад, права та обов’язки учасників освітньої діяльності.

Фахова передвища військова освіта передбачає засвоєння освітньо-професійної програми з військової підготовки з метою набуття комплексу професійних компетентностей, формування та розвитку індивідуальних здібностей особи і поглибленого оволодіння військовою спеціалізацією та здобувається на основі профільної середньої освіти.

Фахова передвища військова освіта передбачає військово-професійну підготовку осіб рядового, сержантського (старшинського) складу військової служби за контрактом, яка здійснюється за освітньо-професійними програмами фахової передвищої освіти.

Військовий коледж сержантського складу є закладом фахової передвищої військової освіти або структурний підрозділ вищого військового навчального закладу, що проводить освітню діяльність, пов’язану із здобуттям фахової передвищої освіти, може проводити прикладні наукові дослідження, забезпечувати поєднання теоретичного навчання з практичною військовою підготовкою.

Наразі в системі Міністерства оборони України функціонує:

  • Військовий коледж сержантського складу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного,
  • Військовий коледж сержантського складу Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба,
  • Військовий коледж сержантського складу Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.

Читайте також:
Таран затвердив Стандарт спецосвіти військового спрямування для військових навчальних закладів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна