Таран затвердив Стандарт спецосвіти військового спрямування для військових навчальних закладів

 

Міністр оборони України Андрій Таран затвердив Стандарт спеціалізованої освіти військового спрямування для військових (військово-морських, військово-спортивних) ліцеїв, ліцеїв із посиленою військово-фізичною підготовкою.

Про це інформує пресслужба департаменту військової освіти і науки МО України у вівторок, 27 липня.

Відповідний наказ Міністерства оборони України від 2 липня 2021 року №188 розробили фахівці цього департаменту з метою визначення вимог до компетентностей та результатів навчання, яких мають досягти ліцеїсти військових (військово-морських, військово-спортивних) ліцеїв, ліцеїв із посиленою військово-фізичною підготовкою військового спрямування з одночасним здобуттям повної загальної середньої освіти згідно із державними стандартами.

Як зауважили у відомстві, видання цього наказу також обумовлено необхідністю приведення нормативно-правової бази у відповідність із Законом України “Про освіту” в частині затвердження стандартів спеціалізованої освіти центральними органами виконавчої влади, що забезпечують формування та реалізують державну політику у відповідних сферах.

Метою спеціалізованої освіти військового спрямування є засвоєння освітньої програми з військової підготовки для набуття комплексу професійних компетентностей, формування та розвитку індивідуальних здібностей ліцеїстів, поглибленого оволодіння військовою спеціалізацією, забезпечення допрофесійної підготовки військового спрямування для подальшого вступу і навчання у військових вишах.

Читайте також:
Нацуніверситет оборони вперше підготував фахівців з питань внутрішнього аудиту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна