Ексголову райсуду на Тернопільщині засудили до шести років в’язниці за хабар

Фото: Центр протидії корупції

Вищий антикорупційний суд засудив до шести років ув’язнення за хабарництво колишнього голову Козівського райсуду Тернопільської області Михайла Кренцеля.

Суд також конфіскував усе його майно та позбавив протягом трьох років права займати певні посади, повідомляє Центр протидії корупції.

Колегія суддів у складі Інни Білоус, Олексія Кравчука та Євгена Крука визнала Кренцеля винним в отриманні 2 тисяч доларів хабаря в обмін на рішення не скасовувати випробувальний строк і не відправляти засудженого до колонії.

Разом з Кренцелем п’ять років в’язниці отримала адвокат Наталя Лісна, яка передавала судді хабар. Її також позбавили права займатися адвокатською діяльністю на два роки і конфіскували половину майна.

Обвинуваченому екссудді до 31 жовтня продовжили запобіжний захід у вигляді застави й зобов’язали його не покидати селище Козова, у якому він проживає. Лісна повинна буде перебувати під нічним домашнім арештом. Обидва мають носити електронний браслет контролю.

Кренцеля та Лісну затримали ще в лютому 2016 року, і відтоді справу перекидали від суду до суду. Врешті-решт вона потрапила в Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області, де “припадала пилом” майже два роки.

І лише наприкінці жовтня 2019 року провадження потрапило в Антикорупційний суд, який почав розгляд із самого початку.

За менш ніж два роки судді Білоус, Кравчук та Крук призначили 31 судове засідання й ухвалили вирок.

Читайте також:
На Київщині суддя отримала шість років ув’язнення за хабарництво

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна