На Київщині суддя отримала шість років ув’язнення за хабарництво

 

Вищий антикорупційний суд засудив до шести років позбавлення волі суддю Броварського міськрайонного суду Ганну Білик, якій інкримінували отримання 1 тисячі євро хабаря.

Таке рішення ухвалила колегія суддів у четвер, 3 червня, інформує Transparency International.

“За результатами розгляду ВАКС постановив позбавити волі суддю Білик на строк шість років із позбавленням права займати посади на строк 3 роки та конфіскацією автомобілю та земельної ділянки у Броварах”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у січні 2017 року Державна фіскальна служба виявила, що приватне підприємство без офіційного дозволу здійснює торгівлю паливом. Тоді був складений протокол про адміністративне правопорушення, а 13,5 тонн дизпалива вилучили.

У травні того ж року адмінпротокол потрапив на розгляд до судді Ганни Білик. Вона ухвалила постанову, якою закрила провадження щодо працівника приватного підприємства у зв’язку з закінченням строків накладення стягнення. Водночас суддя не вирішила питання щодо вилученого дизпалива.

Представник підприємства звернувся до судді Білик за роз’ясненням, і вона повідомила, що за 1 тисячу євро готова винести потрібне рішення, де буде вказано, що дизельне паливо треба повернути.

Суддя також порекомендувала подати змінену заяву про роз’яснення постанови і зазначити у ній, що вилучені 13,5 тонн дизпалива необхідно повернути законному власнику, тобто представнику ТОВ “Інлекс Груп”.

14 червня 2017 року суддю Білик затримали в приміщенні Броварського міськрайонного суду, а 1 тис. євро вилучили безпосередньо в кабінеті судді.

Вона водночас наполягала на своїй невинуватості і заявляла про фальсифікацію вручення хабаря.

Читайте також:
Заступника голови Чернігівської ОДА впіймали на хабарі у $160 тис., – ОГП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна