Арестович пропонує перейменувати Україну і “відібрати у Росії бренд”. ВІДЕО

 

Радник голови офісу президента та речник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович пропонує перейменувати Україну.

Як передає “Новинарня“, про це він заявив у інтерв’ю журналістові Роману Цимбалюку, опублікованому у вівторок, 31 серпня.

“Я би змінив назву держави. Назвав би нас Русь-Україна, подвійна назва“, – сказав Арестович.

На уточнююче запитання, коли буде відповідний указ президента Володимира Зеленського, речник ТКГ відповів: “Ми працюємо над цим”.

“Наше завдання – стати Руссю-Україною. Ця назва прозвучала за останні три тижні в Києві п’ять разів у промові президента, офіційно”, – стверджує він.

“Звісно, якщо говорити історично справедливо, то є гілка слов’янська, яка пішла на Москву, і десь там глибоко ми з цією гілкою є родичами. Але, по-перше, Росія не зводиться лише до слов’янського елементу, там багато хто є. І на цей конструкт – претендувати на спадщину Русі – може, м’яко кажучи, з великою натяжкою”, – сказав Олексій Арестович і також заявив про необхідність відібрати у росіян бренд “руські”.

Як відомо, сучасна територія України мала різні назви, зокрема ㅡ “Русь”, а її мешканців іменували “русини”. Одна з перших письмових згадок про “Русь” зафіксована у “Повісті минулих літ” (XII ст.).

Етимологія назви “Русь” та похідного від неї етноніму “русин” досі остаточно не встановлені. Однак, як свідчать письмові джерела, у давні часи цей етнонім використовували щодо мешканців Київського і Переяславського князівств.

Історик Сергій Грабовський зазначає, що наприкінці ХІІ – початку ХІІІ століть назви “Русь” та “русин” поширилися з Київського і Переяславського князівств на всю територію Південної Русі (в майбутньому України). Тоді ж з’явилося слово “Україна”, перша згадка цього слова зафіксована в Київському літописі (1187 рік).

Читайте також:
“Слуги народу” відмовилися підтримати запит до президента через матюки Арестовича в соцмережі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна