Півтори сотні сімей із числа ВПО отримали право на іпотеку за урядовою програмою

 

Ще 150 кандидатів із переліку зареєстрованих отримали право на кредитування за урядовою програмою “Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб”.

Про це в четвер, 2 вересня, інформує “Урядовий портал”.

Перелік сімей, які отримали право на кредитування, оприлюднили на сайті Держмолодьжитла та його регіональних управлінь.

Відбір було проведено за допомогою генератора випадкових чисел із застосуванням програмного забезпечення RandomPicker, запропонованого Міжнародним консультантом (IPC GmbH) й погодженого німецьким банком KfW (такого, що відповідає вимогам законодавства щодо захисту персональних даних)”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що проєкт реалізується у межах Угоди про фінансове співробітництво між Кабінетом Міністрів України та урядом Федеративної Республіки Німеччина. Для його фінансування Уряд Німеччини через банк KfW надав грант у розмірі 25,5 млн євро.

За умовами проекту “Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб”, кредити надаватимуться на термін до 20 років під 3% річних, виходячи з нормативної площі житла (21 кв. м загальної площі на людину і додатково 10,5 кв. м на сім’ю).

Об’єктами кредитування можуть бути квартира в багатоквартирному житловому будинку або одноквартирний житловий будинок, прийняті в експлуатацію не більш ніж 35 років тому або реконструйовані не більш ніж 25 років тому.

Нагадаємо, на початку серпня президент Володимир Зеленський підписав закон, що звільняє ВПО від наслідків невиконання зобов’язань за кредитами.

Читайте також:
Уряд спростив видачу водійських прав і реєстрацію авто для ВПО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна