Безпекова підгрупа ТКГ обговорила обстріли Авдіївки

 

1 вересня відбулося позачергове засідання підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу, ухвалене головою СММ ОБСЄ в Україні Халітом Чевіком.

Про це в середу повідомила пресслужба УкрТКГ.

Зазначається, що сторони обговорили численні грубі порушення режиму припинення вогню, зокрема обстріли противником району Авдіївки, та “роботу координаційного механізму для їх профілактики та в разі порушення”.

“Позиція української делегації, яка полягає в тому, що підгрупа з безпеки має бути частиною координаційного механізму, і саме за її допомогою сторони мають верифікувати порушення режиму припинення вогню, знайшла своє практичне підтвердження”, – сказано в повідомленні.

“Ми вимагаємо від російської сторони вжити негайних заходів щодо припинення порушень режиму припинення вогню та повернутися до його повного дотримання”, – заявили в УкрТКГ.

Читайте також:
Обстріли Авдіївки та околиць: вісім воїнів поранені. В УкрТКГ пояснили, чому росіяни атакують

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна