Батько голови Львівської ОДА Зіновій Козицький отримав дозвіл на видобуток газу біля Миколаєва

 

Газовидобувне підприємство “Горизонти”, співвласником якого є батько голови Львівської облдержадміністрації Зіновій Козицький, отримало спеціальний дозвіл Державної служби геології та надр на розробку Гірського родовища природного газу на Львівщині.

Про це інформує Zaxid.net.

Зіновій Козицький – засновник однієї з найбільших у західному регіоні нафто- та газовидобувних компаній “Західнадрасервіс”.

Як йдеться у спецдозволі №6551, ТОВ “Горизонти” дозволили користуватися надрами для видобування природного газу на території Гірської площі, зокрема Гірського родовища, що розташоване на території Стрийського та Дрогобицького районів, а саме – за 15 км на південний захід від міста Миколаєва.

Площа родовища становить 59,7 м2. Спеціальний дозвіл на користування надрами буде чинним до кінця січня 2035 року.

Цьогоріч компанія, згідно з дозволом, планує провести сейсморозвідувальні роботи та почати бурити свердловини. Фінансування усіх робіт відбуватиметься власним коштом ТОВ “Горизонти”.

Читайте також:
За рік президентства Зеленського державні посади отримали понад 30 “кварталівців”

Гірське газове родовище було відкрите кілька років тому, першу свердловину запустили в 2018 році.

Його видобувні запаси раніше оцінювали в 1 млрд кубометрів. ТОВ “Горизонти”, яке відкрило це родовище, планувало витратити на його розробку 82,766 млн грн.

Довідоково

ТОВ “Горизонти” ‒ газовидобувне підприємство, що проводить промислову розробку Берегівського газового родовища та Гірської площі у Львівській області й продає видобутий газ.

Власниками цієї компанії є Зіновій Козицький та Карел Комарек через MND Ukraine (Чеська Республіка), яка також займається розвідкою, бурінням і видобутком газу.

Зіновій Козицький є власником групи компаній “Західнадрасервіс” – однієї із найбільших у своїй галузі на заході України. У регіоні група компаній займається розвідкою, бурінням та видобутком нафти і природного газу, а також працює у галузі альтернативної енергетики (сонячні та вітроелектростанції). Упродовж 2019 року електростанції Козицького згенерували електроенергії на 655,4 млн грн.

Зіновій Козицький є батьком чинного голови Львівської ОДА Максима Козицького. До призначення посаду (у лютому 2020 року) він був одним з топменеджерів напрямку відновлювальної енергетики “Західнадрасервісу”, проте згодом офіційно вийшов із родинного бізнесу.

Читайте також:
Департамент агентурної розвідки ГУР МОУ очолив чоловік бухгалтера “95-го кварталу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна