США вже визначились із новим послом в Україні, – Тейлор

 

Адміністрація Сполучених Штатів Америки вже підібрала кандидатуру на посаду посла в Україні. Зараз тривають необхідні процедури перед його призначенням.

Про це розповів експосол США в Україні Вільям Тейлор, повідомляє телеканал “Дом” у понеділок, 30 серпня.

Дипломат зазначив, що Штати не мають посла в Україні вже понад два роки. Упродовж 1,5 року в Києві працює лише тимчасова повірена Крістіна Квін.

“Вона відмінно працює. Але важливо, щоб у США був свій повноважний, затверджений Сенатом посол США в Україні”, –  зазначив Тейлор.

За його словами, адміністрація президента Джо Байдена вже визначилася з кандидатурою посла.

“Я поки не знаю, як його або її звати. Я тільки знаю, що було ухвалено рішення, і знаю, що вони зараз працюють над документами, перевіряють біографічні дані – проводять ту адміністративну роботу, яку потрібно зробити, перш ніж буде хоча б оголошено ім’я”, – уточнив Тейлор.

Після оголошення імені кандидатуру передадуть до Сенату США, який має провести слухання. Це займе певний час, пояснив експосол.

“Я впевнений, що людина, яку вони обрали, буде висококваліфікованою, користуватиметься довірою президента, державного секретаря, і його дії в Києві повністю підтримуватиме уряд США”, – наголосив Тейлор.

Він зазначив, що перед новим послом стоїть важливе завдання – зміцнити зв’язки між урядами США та України.

“Він або вона має приймати повідомлення від українського уряду в Києві, робити їх зрозумілими для Вашингтона, відправляти їх до Вашингтона. Потім – приймати повідомлення з Вашингтона і працювати з урядом у Києві. Тому довіра Президента дуже важлива для виконання цього завдання. І я упевнений, це буде головним пріоритетом для нового посла”, – розповів Тейлор.

Нагадаємо, сьогодні президент України Володимир Зеленський вилетів у Штати, де 1 вересня проведе зустріч з президентом США Джо Байденом.

Читайте також:
Зустріч Зеленського і Байдена перенесли ще раз

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна