Плавець Андрій Трусов встановив світовий рекорд та приніс Україні ще одне “золото” на Паралімпіаді-2020

 

Україна здобула 12-ту золоту медаль на XVI Паралімпіаді у Токіо – на дистанції 100 метрів на спині (клас S7) переміг плавець Андрій Трусов. 

Спортсмен зі Слов’янська Донецької області змагався на четвертій для себе дистанції на Паралімпіаді-2020. У двох із трьох йому вдалося виграти срібні нагороди: 200 метрів комплексним плаванням та 400 метрів вільним стилем.

У фіналі дистанції 100 метрів на спині Трусов змагався зі ще одним українцем, чемпіоном на стометрівці брасом Євгенієм Богодайком.
При цьому саме Богодайко був паралімпійським чемпіоном 2016 року на 100 м на спині, а загалом у полтавця Богодайка шість золотих медалей Паралімпіад із Лондона й Ріо.

Час 21-річного Трусова у кваліфікації склав 1:10.20 – швидше проплив лише аргентинець Фернандо Карломаньйо, який встановив паралімпійський рекорд. Серед претендентів на нагороди був і ізраїльтянин Марк Маляр, який двічі випереджав Трусова на дистанціях.

У фіналі Трусову вдалося виграти. На фініші він показав результат 1:08.14, встановивши новий світовий рекорд. “Срібло” й “бронза” – у Карломаньйо і Маляра. Богодайко став п’ятим.

Тепер в активі збірної України 48 медалей (12-24-12), це п’яте місце загального заліку.

Читайте також:
Україна на Паралімпіаді виграла 11-те “золото” – в настільному тенісі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна