Паралімпіада-2020: плавці принесли Україні ще чотири “золота”

 

У четвертий день Паралімпійських ігор у Токіо, 28 серпня, одразу четверо українських плавців здобули золоті медалі: Євген Богодайко, Максим Крипак, Михайло Сербін та Денис Дубров.

27-річний спортсмен із Полтави Євген Богодайко переміг на дистанції 100 метрів брасом (клас – S6). Він був чемпіоном на цій дистанції також на ПІ в Ріо-де-Жанейро 2016 року та в Лондоні 2012 року.

На дистанції 100 метрів на спині (клас – S11, незрячі спортсмени) українці посіли одразу два місця на п’єдесталі переможців. 17-річний дебютант Паралімпіади з Харкова Михайло Сербін здобув “золото”, а досвідчений 35-річний плавець із Донецька Віктор Смирнов – “срібло”

26-річний харків’янин Максим Крипак переміг на дистанції 100 метрів вільним стилем (клас – S10, спортсмени з мінімальним ушкодженням тіла, що впливає на функціонування ніг, або ампутованою ступнею чи кінцівкою нижче коліна). При цьому він встановив новий паралімпійський рекорд: 50.64 сек.

Максим Крипак

Для Максима це вже друга медаль на Паралімпіаді в Токіо – до того він виграв “срібло” на дистанції 50 метрів вільним стилем, поступившись лише австралійцеві Ровену Крозерсу.

Четверте “золото” четвертого дня ПІ-2020 для України здобув 32-річний параатлет із Дніпра Денис Дубров, який посів перше місце на дистанції 200 метрів у комплексному плаванні (клас – S8, спортсмени з ампутованими кінцівками або ДЦП).

Відтак станом на 13:20 за Києвом активі збірної України на Паралімпіаді в Токіо 32 медалі: 7 золотих, 16 срібних і 9 бронзових нагород (5-те місце загального медального заліку).

Читайте також:
Плавчиня з Донбасу виграла для України третє “золото” Паралімпійських ігор у Токіо

Вінничанка Мар’яна Шевчук виграла для України друге “золото” Паралімпіади-2020

Плавчиня Єлизавета Мерешко здобула перше “золото” для України на Паралімпійських іграх-2020

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна