Міноборони Польщі очікує провокацій від військових маневрів Росії і Білорусі

 

Міністерство оборони Республіки Польща пильно стежитиме за російсько-білоруськими військовими маневрами “Захід-21”, які відбудуться 10-16 вересня на полігонах у Білорусі та Росії, і попереджає про провокації.

Про це заявив заступник міністра національної оборони Польщі Марцін Оцєпа, інформує “Польське радіо” в понеділок, 30 серпня.

Він зазначив, що навчання, у яких мають взяти участь близько 200 тисяч солдатів, пройдуть у безпосередній близькості від країн Балтії, тому польська держава має бути готова до всього.

“Насправді ми повинні бути готовими до всіх сценаріїв. Але сьогодні найбільш ймовірними є сценарії провокацій на кордоні. Російські війська будуть дуже близько до кордонів Польщі, вони розміщуватимуться на білоруських полігонах та летовищах у безпосередній близькості до подій на кордоні, пов’язаних із міграційною активністю”, – сказав Оцєпа.

Заступник голови оборонного відомства нагадав, що агресія Росії проти України також почалася з військових маневрів на кордоні. “Навчання іноді ставали джерелом військової агресії”, – додав він.

Читайте також:
У Польщі затримали 13 осіб, що почали руйнувати паркан на кордоні з Білоруссю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.