У Польщі затримали 13 осіб, що почали руйнувати паркан на кордоні з Білоруссю

 

Польські прикордонники та військові у неділю 29 серпня затримали 13 осіб, які спробували руйнувати встановлену на білорусько-польському кордоні загорожу з колючого дроту.

Про це повідомляє агентство RMF24.

Відомо, що це 12 громадян Польщі та один громадянин Нідерландів. Речник прикордонної служби зазначив, що загорожу з дроту прив’язали до автомобілів і пробували таким чином розтягнути її. Автомобілі також заарештували.

Портал TVP Info повідомляє, що серед затриманих у тому числі Бартош Крамек з громадської організації “Відкритий діалог”.

Як інформує Onet, учасники спроби перед тим опублікували звернення, у якому пояснили свої мотиви.

“Польща – одна з країн, що брали участь у військових операціях разом із США під егідою НАТО. І зараз на нас частково теж лежить відповідальність за становище, в якому опинилися афганці, покинуті напризволяще з ісламістськими фундаменталістами. Але у нас є зобов’язання перед біженцями, що прибувають у нашу країну”, – зазначають вони.

У соцмережі з’явилися фото з акції.

Міністр внутрішніх справ Маріуш Камінський пообіцяв затриманим “усю повноту наслідків” за руйнування паркану.

Спорудження загорожі з колючого дроту на кордоні почалося минулої середи.

Згідно з повідомленням прикордонників, за 29 серпня зафіксували 74 спроби незаконного перетину кордону, трьох мігрантів затримали.

Читайте також:
Польща теж зведе “стіну” на кордоні з Білоруссю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна