Лавров назвав “нападки” на Сталіна “атакою на минуле Росії”

 

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров вважає, що “нападки” на радянського диктатора Йосипа Сталіна є частиною “атаки на висновки Другої світової війни” та минуле Росії.

Про це він заявив у понеділок, 30 серпня, під час виступу перед ветеранами у російському Волгограді, інформує ТАСС.

Як відомо, місто Волгоград до 1961 року називалося Сталінград.

Лавров заявив, що виступає проти того, щоби “виставляти Сталіна головним злочинцем” і “звалювати на одну купу все, що він зробив у довоєнний час, у період війни та опісля”.

За його словами, “спроби переписати історію водночас є намаганнями політично послабити Росію”.

Міністр закордонних справ РФ вважає, що “такі спроби інспіруються ззовні”. Також урядовець не згадав про сталінські репресії та не виступив ні із виправданням, ні осудженням цих переслідувань.

Нагадаємо, в травні в місті Дагестанські Вогні (Республіка Дагестан, РФ) демонтували погруддя Йосипа Сталіна.
Встановлений дагестанськими комуністами пам’ятник викликав неоднозначну реакцію мешканців регіону – через причетність радянського вождя до масових репресій, в тому числі депортації народів Кавказу.

Читайте також:
МЗС закликало міжнародну спільноту “не заплющувати очі на реабілітацію Сталіна”

Facebook заблокував сторінку дослідниці через допис про масові вбивства, вчинені енкаведистами влітку 1941-го у Львові, – В’ятрович

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна