СБУ виявила ворожий ударний безпілотник над Харківщиною. Українців просять бути пильними

 

Служба безпеки України в Харківській області зафіксувала в небі ударний безпілотний літальний апарат “з маркуванням іноземного виробництва”, тобто здогадно російський.

Про це пресслужба УСБУ повідомила ввечері 27 серпня.

“Безпілотник проводив обліт над Харківським регіоном“, – розповіли в спецслужбі.

Фото виявленого БПЛА не оприлюднено, як і не згадано про застосовані заходи щодо нього.

“Сьогоднішній факт польоту російського БПЛА в Харківській області – лише дзвіночок. Відтестованим в Сирії дослідним зразкам не цікаво полювати за живою силою, позиціями. Наступна ціль: командні пункти, колони, бази ПММ та забезпечення. І не тільки в зоні ООС”, – попередив у соцмережі працівник фонду допомоги армії “Повернись живим” Андрій Римарук.

Обласне управління СБУ Харківщини у зв’язку з виявленням ударного БПЛА просить “належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців”.

“Якщо у ваше поле зору потрапили особи, які проявляють необґрунтований інтерес до об’єктів транспортної інфраструктури, військових об’єктів, будівель органів влади і управління, використовуючи при цьому засоби відео-, фотофіксації, безпілотні літальні апарати, просимо невідкладно повідомляти до Управління СБУ в Харківській області за телефоном (057) 700-16-61, на телефон довіри СБУ (057) 700 34 50, Національної поліції -102 або іншим зручним способом”, – зазначили в СБУ.

Читайте також:
З початку липня кількість запусків ворожих БПЛА для розвідки й коригування вогню зросла на 50%, – УС СЦКК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна