З початку липня кількість запусків ворожих БПЛА для розвідки й коригування вогню зросла на 50%, – УС СЦКК

 

Російські окупаційні війська на Донбасі продовжують порушувати умови перемир’я, періодично запускаючи безпілотні літальні апарати, які збирають інформацію про позиції української армії. З початку липня зафіксовано вже 27 випадків перетину лінії розмежування безпілотниками 1 і 2 АК ЗС РФ на Донбасі.

Про це в середу, 21 липня, повідомила українська сторона СЦКК через ФБ-сторінку пресцентру штабу Об’єднаних сил.

“У липні БПЛА російсько-окупаційних військ 27 разів здійснювали перетин лінії розмежування. Існує чіткий зв’язок між польотами БПЛА та прицільними обстрілами об’єктів цивільної інфраструктури, будинків мирних жителів на підконтрольній уряду України території з використанням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем і мінометів”, – зазначили в УС СЦКК.

За цим висновком, що маршрути польотів БПЛА, що належать російським найманцям, практично збігаються з районами, де зафіксована найбільша кількість порушень режиму припинення вогню з боку окупантів.

“Із початку липня кількість запусків БПЛА російсько-окупаційних військ із метою повітряної розвідки та коректування вогню артилерії збільшилася на 50 відсотків“, – порахували в УС СЦКК.

При цьому безпілотники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі систематично піддаються дії “глушилок” під час польотів на тимчасово окупованій території України.

“Команда Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксувала 31 випадок глушіння сигналу БПЛА СММ ОБСЄ”, – йдеться в повідомленні УС СЦКК.

“Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими такі дії російсько-окупаційних військ, які призводять до ескалації напруги і на лінії розмежування, і загалом у районі проведення Операцій об’єднаних сил”, – резюмували у штабу.

Нагадаємо, останнім часом у зведеннях штабу ОС регулярно фігурують згадки про прольоти над українськими позиціями великих безпілотників “Орлан-10”, які стоять на озброєнні збройних сил Росії.

Читайте також:
Окупанти скинули з БПЛА гранати на позиції ЗСУ під Майорським, один український військовий загинув

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна