Суд арештував двох учасників сутичок “Нацкорпусу” з поліцією

 

У Києві суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою – двом учасникам акції “Нацкорпусу” поблизу офісу президента, під час якої постраждали сім поліцейських та військовослужбовець Нацгвардії.

Про це 28 серпня повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

У поліції нагадали, що 14 серпня поліція і військовослужбовці Нацгвардії забезпечували порядок і публічну безпеку під час акції біля ОП. На законну вимогу поліцейських показати вміст сумок для перевірки наявності небезпечних предметів активісти у категоричній формі відмовилися від огляду. Після цього протестувальники кордони поліції та НГУ.

У рамках досудового розслідування, розпочатого за ч. 4 ст. 296 (“хуліганство”) Кримінального кодексу України, правоохоронці вивчили записи з камер відеонагляду та встановили двох найбільш активних учасників, які закликали та першими вчинили протиправні дії. Це мешканці Черкащини, 1990 та 1984 років народження.

“Сьогодні слідчий поліції Києва за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури повідомив порушникам про підозру, а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їм загрожує до семи років позбавлення волі”, – зазначили у МВС.

Читайте також:
Поліція відкрила кримінальне провадження через сутички з “Нацкорпусом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна