У Норвегії суд може достроково звільнити терориста Брейвіка

 

Суд у Норвегії розгляне можливість умовно-дострокового звільнення терориста Андерса Брейвіка, який у 2011 році влаштував теракти, в яких загинули 77 осіб.

Про це повідомляє норвезьке видання VG.

Восени 2020 року Брейвік подав прохання про умовно-дострокове звільнення у зв’язку із закінченням мінімального терміну його ув’язнення. Але прокуратура Осло виступила проти цього і висунула нове звинувачення.

З цієї причини буде проведено нове судове засідання, на якому буде ухвалене рішення про можливе звільнення Брейвіка.

“Прокуратура вважає, що вони не згодні на умовно-дострокове звільнення, і умови утримання його в закритій установі повинні зберегтися. Брейвік хоче, щоб я якнайкраще аргументував його умовно-дострокове звільнення”, — заявив адвокат Брейвіка Ойстейн Сторрвік.

Додамо, що Брейвік є організатором і виконавцем вибуху в центрі Осло і нападу на молодіжний табір Норвезької робочої партії на острові Утея 22 липня 2011 року, унаслідок чого загинули 77 осіб і ще 151 зазнали поранень.

У 2012 році Брейвіка засудили до 21 року позбавлення волі з можливістю продовження тюремного терміну необмежену кількість разів.
У березні 2016 року він заявив, що його п’ятирічна ізоляція в одиночній камері порушує європейську Конвенцію з прав людини. У березні минулого року Апеляційний суд Осло відхилив його скаргу про порушення прав людини.

Читайте також:
Мюнхенський школяр влаштував масовий розстріл з нагоди ювілею теракту Брейвіка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна