На Вінниччині солдата ЗСУ засудили до трьох років тюрми за смертельну ДТП

 

На Вінниччині старшого солдата однієї з військових частин Сухопутних військ ЗСУ, яка дислокована у місті Гайсин, засудили до трьох років в’язниці за вчинення ДТП.

Про це в п’ятницю, 27 серпня, повідомила пресслужба Вінницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

“Установлено, що вказаний старший солдат, перебуваючи за кермом автомобіля у стані алкогольного сп’яніння, грубо порушив Правила дорожнього руху. Не врахувавши дорожню обстановку та свій стан, він на прямій ділянці дороги допустив виїзд автомобіля на зустрічну смугу, де відбулося зіткнення з вантажівкою, внаслідок чого його співслужбовець, який перебував на пасажирському сидінні, загинув на місці дорожньо – транспортної пригоди”, – йдеться в пресрелізі.

Суд оголосив вирок 26 серпня 2021 року. Обвинувачений визнав свою вину в повному обсязі

“Врахувавши активну співпрацю обвинуваченого зі слідством, його щире каяття та добровільне відшкодування родичам потерпілого моральної шкоди, суд призначив йому мінімальне покарання, передбачене санкцією статті ККУ. Вироком суду підтримано думку державного обвинувача. Винуватця смертельної ДТП засуджено до 3 років реального позбавлення волі”, – повідомили в пресслужбі прокуратури.

Читайте також:
У Хмельницькому солдата засудили за дезертирство і псування військової техніки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна