“Шахтар” пробився до групового турніру Ліги чемпіонів слідом за “Динамо”

 

У груповому турнірі Ліги чемпіонів сезону-2021/22 Україну, як і торік, представлять одразу два клуби – київське “Динамо” і донецький “Шахтар”. Цього разу кияни кваліфікувалися до ЛЧ напряму як чемпіони, а “гірники” подолали сито кваліфікації.

У ніч із 25-го на 26 серпня “Шахтар” грав у Харкові на ОСК “Металіст” матч-відповідь плей-оф проти “Монако”. Після гостьової перемоги 1:0 донеччани мали певний запас міцності, але під натиском монегасків розгубили його вже в першому таймі, коли до 40-ї хвилини пропустили два м’ячі від Вессама Бен Єддера.

Однак у перерві новий італійський наставник “Шахтаря” Роберто Де Дзербі вніс корективи, і господарі вирівняли гру. На 74-й хвилині відзначився досвідчений натуралізований бразилець Марлос, який вийшов на заміну.

Результат основного часу – 1:2 – перевів гру в екстратайм, адже з цього сезону УЄФА скасувала “правило виїзного голу”.

Коли команди вже були готові до серії пенальті, “гірники” забили в контратаці: захисник французів Рубен Агіллар зрізав м’яч у ворота після гострої передачі ще одного українського “джокера” донеччан, 20-річного Михайла Мудрика.

Цікаво, що для двох голів “Шахтарю” вистачило двох ударів у площину воріт суперника (загалом – 9). Тоді як “Монако” бив загалом 25 разів, а в “рамку” – 7.

Рахунок 2:2 (за сумою двох матчів – 3:2) вивів у групу Ліги чемпіонів футбольний клуб Ріната Ахметова. Як відзначив генеральний менеджер “Шахтаря” Сергій Палкін, для них це була “гра року”, адже фінансові бонуси за вихід у Суперлігу значно більші, ніж за Лігу Європи.
Тоді як клуб російського олігарха Дмитра Риболовлєва, “Монако”, гратиме в ЛЄ.

У попередньому кваліфікаційному раунді “Шахтар” подолав бельгійський “Генк” – двічі по 2:1.

Жеребкування групового турніру ЛЧ відбудеться 26 серпня.

Склади команд

“Шахтар”: П’ятов – Додо, Вітао (Кривцов, 101), Марлон, Матвієнко (Ісмаїлі, 46) – Майкон, Антоніо (Степаненко, 86) – Тете (Марлос, 66), Алан Патрік, Соломон (Мудрик, 82) – Траоре (Фернандо, 101)

“Монако”: Нюбель – Сідібе (Агілар, 98), Маріпан, Бадьяшиль, Кайо Енріке (Якобс, 117) – Тчуамені (Дісасі, 117), Фофана – Мартінш (Жан Лукас, 70), Фолланд, Головін (С. Діоп, 76) – Бен Єддер (Ісідор, 76)

Голи: Марлос, 74; Агілар, 114 (аг) – Бен Єддер, 18, 39

Жовті картки: Додо, Тете, Марлон, Соломон, Кривцов, Фернандо, Де Дзербі – Фолланд, Головін, Фофана, Бадьяшиль

Читайте також:
Ахметов розпродує вугільні шахти в Росії, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна