Міноборони спростувало закупівлю “броньованих кабріолетів” для параду військ

 

Після параду до Дня Незалежності України у соціальних мережах та деяких засобах масової інформації почала активно поширюватися інформація про нібито закупівлю Міністерством оборони трьох броньованих кабріолетів на загальну суму понад 18 мільйонів гривень.

Втім, МОУ цю інформацію спростовує. Про це на своїй сторінці у ФБ повідомила заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

У своєму дописі вона зазначила, що “спецтранспорт для участі керівництва Збройних сил України та держави в Параді 2021 не закуповувався, відповідний договір не укладався, процедура не проводилась”.

“Ідея створити такий спеціалізований транспортний засіб належала екс Головнокомандувачу ЗСУ. Цю закупівлю не було погоджено профільним комітетом парламенту”, – зазначила Ганна Маляр.

За словами заступниці Міністра оборони, зразок цього спеціалізованого автомобіля з власної ініціативи розробило і виготовило ПАТ “НВО “Практика”. Авто надавалось Збройним силам у користування під час підготовки до параду.

Однак нагадаємо, 12 серпня під час ознайомлення із перебігом репетиції на злітній смузі ДП “Антонов”, Міністр оборони Андрій Таран наголосив на необхідності відходу від радянської системи організації парадів.
Зокрема, було прийнято рішення відмовитись від об’їзду військ. Власне тому, необхідності залучення такого виду транспорту до участі у Параді – 2021 не було.

Читайте також:
Генштаб ЗСУ подякував союзникам із 18 країн за участь у параді Незалежності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна