ССО в Польщі вшанували пам’ять воїнів армії УНР

 

Військовослужбовці Сил Спеціальних операцій Збройних сил України взяли участь у вшануванні пам’яті вояків армії УНР, які захищали незалежність України та Польщі від більшовицьких окупантів.

Урочистості відбувалися на Українському військовому цвинтарі у Пікуличах та православному цвинтарі у Варшаві.

Під час урочистостей керівник української делегації підполковник Олексій Никифоров вручив подяки Міністерства оборони України видатним діячам міста Варшава, які допомагали зберегти та відбудувати місця поховання українських воїнів.

“Сьогодні як і сто років тому українці та поляки згадують, як разом боролися зі своїм споконвічним ворогом – російською імперією. Ця боротьба велась під гаслом “За Вашу і Нашу Свободу!”.101 рік тому воїни армії УНР та Війська польського крокували у параді українським Києвом, який разом звільняли від більшовиків. Минуло століття, окупант змінив назву, але зберіг свою справжню суть, так і залишившись окупантом”, – сказав у своїй промові підполковник Никифоров.

“Ми вдячні своїм польським побратимам за допомогу і підтримку, яку вони надають українському війську від початку російської агресії. Ця агресія триває на військовому фронті у Донеччині і Луганщині, в інформаційному полі, проявляється у провокаціях, покликаних посварити український та польський народи. І нині наша мета спільна – свобода і процвітання для своїх народів, постраждалих від радянської окупації. Тому нам спільно болить при згадці Катині і Биківні. Нащадки катів, які скоювали ті страшні злочини не гребують терором і в сучасному світі. Тож, саме ми не маємо допустити повторення трагедій минулого”, – додав офіцер.

Захід організували за сприяння Посольства України в Польщі, Об’єднання українців в Польщі та Українського інституту Національної пам’яті.

Читайте також:
26 героїв, які не просили пощади: на Хмельниччині відкрили меморіал на могилі вояків УНР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна