У Києві на Дніпрі відбувся урочистий річковий парад

 

До 30-річчя Незалежності на Дніпрі поблизу Київського річкового вокзалу вперше відбулася демонстрація спільних дій сил сектора безпеки й оборони держави.

У святковому річковому параді взяли участь близько 20 катерів Військово-морських сил ЗСУ, Державної прикордонної служби, Національної поліції і Державної служби України з надзвичайних ситуацій, повідомляє “Укрінформ“.

Глядачі побачили висадку груп спеціального призначення і десанту на узбережжі із залученням швидкісних катерів Willard і БТР-80.

Від Національної поліції України були представлені чотири багатофункціональні катери TUNA UMS 600, катер 865 CABIN, спеціальний штурмовий катер Spirit 585.

річковий-парад-Дніпро річковий-парад-Дніпро-2 річковий-парад-Дніпро-5 річковий-парад-Дніпро-6 річковий-парад-Дніпро-1 річковий-парад-Дніпро-3 річковий-парад-Дніпро-7
<
>

Від Морської охорони Державної прикордонної служби у параді на воді взяли участь два катери Safe Boat 27 10 окремого загону оперативного реагування “Дозор” та малий катер Морської охорони UMS-1000.

Від Державної служби України з надзвичайних ситуацій – аварійно-рятувальний катер на повітряній подушці “МАРС-700”, пожежний катер “UMS-865”, самохідне моторне судно “Crownline 270 CR” катер з розмінування “СКР СПРУТ”, водолазно-рятувальний катер “Рятувальник 101”.

Фото: Анатолій Сірик, Укрінформ

До заходу також була залучена морська авіація ВМС, авіація Повітряних сил і армійська авіація Сухопутних військ ЗСУ. Зокрема, відбувся проліт літаків Су-25, вертольотів Мі-8 і Мі-14ПЧ. Завершиться дійство проходженням буксирів із фонтанування і катерів комунальної аварійно-рятувальної служби, яхт і катерів яхт-клубів Києва.

Читайте також:
Парад в Одесі: бойові кораблі ВМСУ, авіація і ветерани зі стометровим прапором України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна