День Незалежності: Київ патрулюють 10 тисяч правоохоронців, центр перекритий для транспорту

 

У Києві, де 24 серпня відбуваються урочистості з нагоди святкування 30-ї річниці Дня Незалежності України, за публічною безпекою в посиленому режимі стежать близько 10 тисяч поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії.

З самого ранку спеціалісти вибухотехнічної служби й кінологи зі службовими собаками перевірили локації, де будуть проходити заходи, повідомляє відділ комунікації столичної поліції.

У місцях масового перебування громадян чергують патрулі, поліція діалогу та додаткові сили, які прибули до столиці у складі зведених загонів.

Правоохоронці закликають киян та гостей столиці з розумінням ставитися до роботи поліцейських на фільтраційних пунктах на вході до місць проведення заходів. Зокрема до поверхневих перевірок, оскільки такі заходи мають на меті забезпечити безпеку всіх учасників урочистостей.

Окрім того, поліцейські закликають планувати свої маршрути з урахуванням обмеження дорожнього руху в Києві.

У зв’язку з проведенням параду та інших святкувань у вівторок, 24 серпня, центр столиці з 8-ї години ранку перекритий для транспорту.

Зокрема, з 06:00 до 22:00 обмежено рух транспорту на таких вулицях:

Хрещатик;
Майдан Незалежності;
Маршала Рибалка;
В’ячеслава Чорновола;
Площа Перемоги;
Старовокзальна;
Велика Васильківська;
площа Льва Толстого;
площа Бессарабська;
Академіка Туполєва;
площа Бессарабська;
Івана Федорова;
Либідська площа;
Європейська площа;
Володимирський узвіз;
Боричів узвіз;
Набережно-Хрещатицька;
Нижній Вал;
Глибочицький проїзд;
Петрівська алея;
Паркова дорога;
Дніпровський узвіз;
Набережне шосе;
Набережно-Хрещатицька;
Богдана Хмельницького;
Володимирська;
Льва Толстого;
Саксаганського.

Також до 16:00 обмежений рух бульваром Шевченка в напрямку Хрещатика.

З 06:00 і до завершення заходів повністю заборонено рух транспорту на вулиці Трьохсвятительській, Європейській площі та вулиці Михайла Грушевського (до Кріпосного провулку); Майдані Незалежності (від вулиці Хрещатик до Костьольної), вулиці Михайлівській та Великій Житомирській та Стрілецькій; вулиці Костьольній; вулиці Липській (від Грушевського до Інститутської); вулиці Інститутській (від Шовковичної до Ольгинської); Парковій дорозі, Петрівській алеї та Дніпровському узвозі; з’їзді від Грушевського № 9а до Паркової дороги, вулиці Малій Житомирській (до Софійської площі), вулиці Софіївській, вулиці Лютеранській (від Заньковецької до Шовковичної), вулиці Шовковичній (від Лютеранської до Інститутської) та на вулиці Фізкультури.

До завершення урочистих заходів також закриті на вхід та вихід станції метрополітену “Майдан Незалежності” і “Хрещатик”. Водночас увечері метрополітен продовжить свою роботу на дві години.

 Читайте також:
У Святій Софії очільники різних конфесій благословили Україну. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна