Рада ухвалила звернення до світу із закликом до співпраці в межах Кримської платформи

 

Верховна Рада на позачерговому засіданні 23 серпня ухвалила звернення до міжнародних організацій щодо співпраці у межах Кримської платформи для протидії російській агресії та для деокупації Криму.

За відповідну постанову проголосували 283 народних депутати (“Слуга народу” – 202, “ЄС” – 22, “Батьківщина” – 15, “Голос” – 15, “Довіра” – 11, “За майбутнє” – 10, позафракційні – 8, “ОПЗЖ” – 0).

В урочистому засіданні взяли участь представники української влади та іноземних держав, які є учасниками саміту Кримської платформи.

Ідеться про схвалення проєкту постанови “Про Звернення Верховної Ради до Організації Об’єднаних Націй, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОЧЕС, Європейського Парламенту, урядів і парламентів іноземних держав щодо посилення міжнародного співробітництва в рамках Кримської платформи для протидії агресії Російської Федерації”.

Відповідно до документа, український парламент закликав ООН та ПАРЄ ухвалити резолюції про підтримку Кримської платформи як інструменту консолідації міжнародних зусиль, спрямованих на деокупацію та відновлення територіальної цілісності України, та закликати держави долучитися до роботи саміту в усіх вимірах.

“Залучення міжнародних організацій та їх парламентських органів, урядів та парламентів іноземних держав до роботи Кримської платформи надасть додаткового поштовху процесу деокупації тимчасово окупованих Росією територій Автономної Республіки Крим та міста Севастополь”, – сказав під час виступу голова Комітету ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

Голова парламенту Дмитро Разумков додав, що скликання позачергової сесії Ради ініціювали 165 народних депутатів.

“Це старт великої справи, але ця справа завершиться перемогою”, – заявив Разумков.

Читайте також:
Учасники Кримської платформи ухвалили спільну декларацію: ТЕКСТ ДОКУМЕНТА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна