Патріарху Варфоломію вручили диплом почесного доктора “Могилянки”

 

почесний президент Національного університету “Києво-Могилянська академія” В’ячеслав Брюховецький вручив Вселенському Патріарху Варфоломію диплом почесного доктора Києво-Могилянки (ступінь Honoris causa) за заслуги перед Україною та Православною Церквою України.

Урочисте вручення відбулося в неділю, 22 серпня, під час візиту Варфоломія до Києва.

Додамо, що почесний ступінь Honoris causa, дослівно “заради пошани”, “честі заради”, “почесний” додають до назви наукового ступеня або вченого звання. Цей титул присуджують видатним науковцям та діячам на знак особливої честі.

Нагадаємо, що рішенням Вченої ради Національного університету “Києво-Могилянська академія” від 20.12.2018 р. Варфоломію було присуджено звання Почесного доктора НаУКМА.

“Патріарх Варфоломій є авторитетним дослідником, спеціалістом з канонічного права , а також організатором міжнародних міждисциплінарних семінарів та симпозіумів за участі провідних світових науковців. Він має звання почесного доктора понад 30 університетів та освітніх закладів по всьому світу, серед яких Йельський та Джорджтаунський (США), Афінський (Греція), Лондонський (ВБ), Єрусалимський (Ізраїль)”, – повідомляли тоді у виші.

Відомо, що Варфоломій навчався у богословській школі Халкі, Мюнхенському університеті Людвіґа-Максиміліана та Екуменічному інституті Боссе (Швейцарія); захистив докторську дисертацію з канонічного права на тему «Кодифікація церковних канонів та канонічний устрій Православної Церкви» у Папському Східному інституті; викладав у Папському Григоріанському університеті; вільно володіє шістьома сучасними і двома давніми мовами.

Патріарх є автором численних наукових робіт. Серед його публікацій варто відзначити такі книги, як: On Earth as in Heaven: Ecological Vision and Initiatives of Ecumenical Patriarch Bartholomew, In the World, Yet Not of the World: Social and Global Initiatives of Ecumenical Patriarch Bartholomew. У передмові до українського видання своєї книги Encountering the Mystery: Understanding Orthodox Christianity Today («Віч-на-віч із Тайною: православне християнство в сучасному світі») здійсненому видавництвом «Дух і літера», він особливо підкреслив давній історичний зв’язок нашого університету та Константинопольського Ставропігійного Богоявленського братства.

Читайте також:
Вселенський патріарх Варфоломій виступив на ветеранському форумі. Був і президент Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна