Греція добудувала 40-кілометрову “стіну” на кордоні з Туреччиною, щоб зупинити біженців з Афганістану

 

Греція завершила будівництво 40-кілометрового паркану і системи спостереження на кордоні з Туреччиною, щоб запобігти спробам прохачів притулку з Афганістану потрапити в Європу.

Про це повідомив міністр захисту громадян Греції Міхаліс Крісохоідіс під час візиту в регіон Еврос, інформує Reuters.

Він заявив, що останніми днями було завершено розширення існуючого 12,5-кілометрового паркану, а також високотехнологічної автоматизованої електронної системи моніторингу.

“Ми не можемо пасивно чекати можливих наслідків. Наші кордони залишатимуться безпечними й недоторканними“, — заявив Крісохоідіс.

Події в Афганістані спричинили в Євросоюзі побоювання щодо повторення міграційної кризи 2015 року й надалі, коли майже мільйон людей, тікаючи від війни й бідності на Близькому Сході та за його межами, переправилися до Греції з Туреччини, а потім вирушили на північ до заможніших держав.

Тоді Греція опинилася на передовій, потерпаючи від напливу мігрантів. І грецька влада заявила, що прикордонні служби країни надалі перебуватимуть напоготові, щоб запобігти новому перетворенню Греції на “ворота до Європи”.

Прибуття мігрантів до Греції, наземним чи морським транспортом, загалом сповільнилося до 2016 року, коли ЄС ухвалив з Туреччиною угоду щодо припинення потоку біженців в обмін на фінансову підтримку.

Приїзд мігрантів до Греції, як сухопутним, так і морським шляхом, загалом сповільнився з 2016 року, коли ЄС уклав угоду з Туреччиною щодо припинення потоків в обмін на фінансову підтримку.

Прем’єр-міністр Кіріакос Міцотакіс і президент Туреччини Таїп Ердоган обговорили Афганістан у п’ятницю, 20 серпня.

Греція посилила свою міграційну політику в останні місяці, відгородивши свої табори мігрантів та оголосивши загальноєвропейські тендери на будівництво двох об’єктів закритого типу на островах Самос і Лесбос, неподалік від Туреччини.

Читайте також:
США організували найбільший повітряний міст для евакуації з Афганістану
за участі дюжини країн

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна