США організували найбільший повітряний міст для евакуації з Афганістану за участі дюжини країн

 

Американська влада організувала найбільший в історії повітряний міст для вивезення людей з Афганістану, окупованого талібами, та отримала пропозиції про допомогу в евакуації громадян від 12 країн.

Як повідомив представник Державного департаменту США Нед Прайс, підтримку США зголосилися надати Бахрейн, Велика Британія, Данія, Німеччина, Італія, Казахстан, Катар, Кувейт, Таджикистан, Туреччина, ОАЕ та Узбекистан, передає Reuters 21 серпня.

Президент США Джозеф Байден заявив, що на тлі наступу талібів Штати організувати найбільший повітряний міст в історії для евакуації людей з Афганістану.

“Президент зазначив, що це найбільше авіаперевезення людей в історії, і що воно було б неможливе без своєчасної підтримки Катару”, — йдеться на сайті Білого дому за підсумками розмови Байдена з еміром Катару Тамімом бін Хамад Аль Тані.

Як зазначив американський лідер, із 14 серпня, коли США почали використовувати для евакуації військові літаки, з Афганістану вивезли приблизно 13 тисячі людей. Загалом із липня США евакуювали з Афганістану понад 18 тисяч осіб. Йдеться як про американських громадян, так і афганців та членів їх сімей, які допомагали США.
Раніше Байден заявляв, що після захоплення влади “Талібаном” в Афганістані все ще перебувають від 10 до 15 тисяч громадян США. Евакуації потребують також до 65 тисяч афганців.

Читайте також:
“Ковчег”: за один рейс американський транспортник евакуював із Кабула 640 афганців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна