Вселенський патріарх Варфоломій прибув в Україну

 

Вселенський патріарх Варфоломій прибув в Україну з візитом.

Увечері в п’ятницю, 20 серпня, його в аеропорту “Бориспіль” зустрічали прем’єр-міністр Денис Шмигаль, митрополит Київський та всієї України Епіфаній, інші високі персон.

Глава уряду повідомив про зустріч у своєму телеграмі: “Особисто привітав в Україні Вселенського Патріарха Варфоломія. Символічний та важливий візит для нашої держави. Делегація Вселенського Патріархату візьме участь в урочистостях до 30-ї річниці відновлення нашої Незалежності”, – написав Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр подякував Вселенському Патріарху за ту підтримку, яку він надає Україні та українському народу.

Фото: телеграм Дениса Шмигаля

Глава ПЦУ митрополит Київський Епіфаній, анонсуючи подію, зазначив, що це третій візит Його Всесвятості до України як Патріарха.

“Але він – перший, коли у нас вже є незалежна Церква, яка займає своє місце у Диптиху автокефальних Православних Церков”, – наголосив глава ПЦУ, нагадавши, що саме Варфоломій надав Помісній Українській Церкві Томом.

“Важко переоцінити те, що Його Всесвятість зробив і продовжує робити для вирішення давнього церковного питання в Україні. Саме тому ми шануємо Патріарха Варфоломія як великого благодійника українського народу, який підтримав і ствердив велике благо – право молитися в рідній Церкві рідною мовою і мати рівні права з іншими Помісними Православними Церквами світу”, – підкреслив митрополит Епіфаній.

Він нагадав, що кожен може долучитися до богослужіння з Вселенським патріархом, яке відбудеться вранці 22 серпня на території Святої Софії Київської – “якщо не особисто, то через засоби телевізійної та онлайн трансляції”.

“Єднаючись у спільній молитві, будемо єдиними вустами і єдиним серцем дякувати Богові за всі Його благодіяння щодо нас і проситимемо у Нього добра, злагоди і єдності між собою, а також справедливого миру й утвердження правди”, – заявив предстоятель ПЦУ.

Читайте також:
Вселенський патріарх Варфоломій і предстоятель ПЦУ Епіфаній очолять урочисту літургію в Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна