Вселенський патріарх Варфоломій і предстоятель ПЦУ Епіфаній очолять урочисту літургію в Києві

 

22 серпня Вселенський патріарх Варфоломій та очільник ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолять урочисту літургію біля Софійського собору в Києві.

Про це повідомляє пресслужба Київської Митрополії Української православної церкви (ПЦУ)

“В неділю, 22 серпня 2021 року, на території собору Святої Софії в м. Києві під відкритим небом відбудеться урочиста Божественна літургія, яку очолять два Предстоятелі – Всесвятійший Вселенський патріарх Варфоломій та Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній”, – зазначається в повідомленні.

Початок Богослужіння – о 9:00.

Православна церква України запрошує до спільної молитви духовенство і вірян. Охочих попереджають про необхідність враховувати заходи безпеки.

Напередодні, 21 серпня, о 10:00 відбудеться урочиста зустріч і подячна молитва (доксологія) Вселенського патріарха у Михайлівському Золотоверхому соборі з нагоди прибуття в Україну.

У п’ятницю, 13 серпня, предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній узяв участь у святкуванні 60-річчя дияконської хіротонії Вселенського патріарха Варфоломія в Успенському храмі у рідному селі Варфоломія на острові Імврос (Туреччина).

Урочисту літургію очолювали сам патріарх Константинопольський Варфоломій, патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ та Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, яким, серед інших, співслужили представники предстоятелів Церкви Кіпру, митрополит Кітійський Нектарій, і Церкви Греції, митрополит Маронії та Комотіні Пантелеймон.

“Безмежно вдячний Богові, що євхаристійний зв’язок нашої Церкви з Церквою-Матір’ю майже три роки тому був відновлений. Сердечно вдячний Його Всесвятості і братам-архієреям за теплу гостинну зустріч, за співслужіння, за те, що через Причастя від Тіла і Крові Христових ми знову явили та засвідчили нерозривну єдність у Христі”, – написав владика Епіфаній на своїй офіційній сторінці у фейсбуці.

“Зовсім скоро, вже за кілька днів, з великою радістю ми очікуємо візит до нашої країни Вселенського патріарха Варфоломія з нагоди святкування 30-річчя відновлення Незалежності нашої держави”, – додав очільник ПЦУ.

Читайте також:
День Хрещення України-Руси: главі ПЦУ співслужили представники Вселенського й Александрійського патріархатів та Кіпрської церкви

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна