Зеленський підписав закон про скасування вільної економічної зони “Крим”

 

Президент Володимир Зеленський підписав закон про скасування вільної економічної зони “Крим”.

Про це свідчать дані у картці законопроєкту “Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України “Про створення вільної економічної зони “Крим” та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України” та про внесення змін до деяких законодавчих актів України” (№5502-д) на сайті Верховної Ради.

У графі “Дати та стан проходження” зазначається, що закон 19 серпня повернуто з підписом від президента.

Закон “Про визнання таким, що втратив чинність Закону України “Про створення вільної економічної зони “Крим” та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України” та про внесення змін до деяких законодавчих актів України” вносить зміни та доповнення до законів “Про забезпечення прав і свобод та правовий режим на тимчасово окупованій території України”, “Про нотаріат”, “Про безоплатну правову допомогу”, “Про державні лотереї в Україні”.

Він скасовує режим вільної економічної зони “Крим” на тимчасово окупованій території України та встановлює особливості економічних відносин на тимчасово окупованій території з урахуванням обмежень, викликаних окупацією, та вимог міжнародних партнерів.

Крім того, документ унормовує порядок в’їзду осіб на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї, закріплює право на безоплатну вторинну правову допомогу для громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території та забезпечує реалізацію права на спадкування для таких осіб.

Раніше президент також підписав закони “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо адміністрування податків і зборів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя” (№5501-д) та “Про внесення змін до розділу ХХІ “Прикінцеві та перехідні положення” Митного кодексу України у зв’язку із втратою чинності Законом України “Про створення вільної економічної зони “Крим” та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України” (№5503-д).

Читайте також:
Верховна Рада скасувала вільну економічну зону “Крим”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна