12 білоруських прикордонників перетнули межу Литви. ВІДЕО

 

Міністерство внутрішніх справ Литви заявило про провокацію з боку Мінська – 12 білоруських прикордонників незаконно перетнули литовський кордон.

Про це інформує Delfi.

Тепер МВС Литви збільшить свою присутність на кордоні.

“До таких нахабних провокацій, коли 12 білоруських прикордонників сьогодні перетнули кордон Литовської Республіки, ми не можемо ставитися терпимо. Ми негайно відреагували на цю провокацію і прийняли рішення додатково посилити охорону кордону”, – заявила міністерка внутрішніх справ Агне Білотайте.

Раніше в Шальчінінкському районі представники силових структур Білорусі зі щитами і в екіпіруванні для придушення заворушень насильно витіснили 35 мігрантів і самі зайшли на територію Литви.

Відеозаписом цього інциденту в фейсбуці поділилася Служба охорони держкордону ввечері 17 серпня.

За даними служби, білоруси самі опублікували, як група мігрантів намагається потрапити в Литву, однак промовчали, що мігрантів в Литву витіснили білоруські силовики.

“Після повторних попереджень співробітників Служби охорони державного кордону порушники пішли в сторону Білорусі”, – зазначила служба.

В Литву через кордон з Білоруссю потрапило вже понад 4,1 тис. нелегальних мігрантів. Більшість – з Іраку. Литва звинувачує режим Олександра Лукашенка в організації потоків мігрантів та називає це гібридною агресією.

Читайте також:
Держдеп США закликав Лукашенка припинити потік нелегальних мігрантів через Литву

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна