П’ятьом службовцям КМДА повідомили про підозру через незаконні евакуації авто

 

Правоохоронці повідомили про підозру п’ятьом співробітникам Київської міської державної адміністрації у справі про зловживання службовим становищем, а також двом керівникам приватних компаній через евакуацію автомобілів у столиці.

Про це в понеділок, 16 серпня, повідомляє офіс генерального прокурора.

У відомстві заявляють про існування “стійкого злочинного об’єднання”, до якого нібито входили службовці КМДА.

“Один із керівників Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, залучивши керівництво управління (інспекції) з паркування та підлеглих інспекторів, запровадив схему незаконного збагачення шляхом безпідставної евакуації припаркованих транспортних засобів з вулиць столиці на штраф-майданчики. Автомобілі власники могли забрати лише після оплати «штрафів», сума яких була вдвічі більшою за офіційну”, – йдеться в пресрелізі прокуратури.

За даними слідства, щоденно підозрювані мали складати 300 актів для евакуації автомобілів. Для цього, зокрема, “вдавалися до хитрощів – біля припаркованого автомобіля встановлювали знак “Дорожні роботи”.

“За результатами проведення більше 30 санкціонованих обшуків було виявлено і вилучено документи, носії інформації, засоби зв’язку, грошові кошти та інші речові докази. За місцем проживання осіб виявлено значну кількість актів огляду та тимчасового затримання транспортних засобів”, – додають у відомстві.

Своєю чергою, у КМДА із посиланням на заступника її голови Костянтина Усова заявляють, що через дії правоохоронців робота столичної Інспекції з паркування паралізована. За словами Усова, розслідування стосується подій 2019-2020 років.

“Мене поінформовано, що наразі Інспекція обезголовлена і практично паралізована. Сервери і робочі станції Інспекції вилучені. Евакуація автомобілів, які суттєво перешкоджають дорожньому руху, не здійснюється. Водії безкарно паркуються на тротуарах і смугах громадського транспорту», – написав Усов у телеграмі.

Він додає, що КМДА “відкрита до органів досудового розслідування”, але вказує на необхідність відновити роботу інспекції.

Обшуки в комунальному підприємстві «Київтранспарксервіс», Департаменті транспортної інфраструктури, якому підпорядкована інспекція, та приватних компаніях-евакуаторах пройшли 13 серпня, зазначають у КМДА.

Читайте також:
В інтернеті продають спецквитки для проїзду в громадському транспорті – КМДА просить поліцію відреагувати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна