В інтернеті продають спецквитки для проїзду в громадському транспорті – КМДА просить поліцію відреагувати

 

Департамент транспортної інфраструктури КМДА звернувся до Головного управління Нацioнальної поліції через оголошення щодо продажу в інтернеті спецперепусток для проїзду в громадському транспорті під час карантинних обмежень.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Як зазначається у зверненні, департамент розпочав видачу спеціальних квитків на проїзд у громадському транспорті підприємствам, установам та організаціям які забезпечують життєдіяльність міста – і одразу в інтернеті почали з’являтися оголошення про їх продаж.

Зокрема, 2 квітня на сайті OLX “було зафіксоване повідомлення про продаж квитка для проїзду в громадському транспорті за 100 грн будь-яким особам”, – інформують у КМДА.

Раніше КМДА оприлюднила Порядок отримання спеціальних перепусток для проїзду в громадському транспорті під час локдауну, згідно з яким, спецперепустки будуть видаватися виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури (це медпрацівники, правоохоронці, працівники житлово-комунальної сфери, робітники супермаркетів та аптек, соціальні працівники тощо).

Загалом столична влада планує підготувати близько 400 тисяч спецперепусток, щоб організувати обмежений доступ у громадський транспорт на період посилених протиепідемічних заходів з 5 до 16 квітня.

Як писала “Новинарня“, з понеділка, 5 квітня, у Києві будуть закриті всі школи і дитячі садочки. Увесь громадський транспорт – і наземний, і метро – працюватиме за спеціальними перепустками.

Читайте також:
63% українців підтримують “жорсткий карантин” у разі погіршення епідситуації, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна