63% українців підтримують “жорсткий карантин” у разі погіршення епідситуації, – соціологія

 

Понад 60% українців підтримують упровадження в країні “жорсткого карантину” в разі погіршення ситуації з COVID-19.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи “Рейтинг”, проведеного 26-28 березня 2021 року й оприлюдненого в четвер, 1 квітня.

За даними дослідження, 58% українців часто стежать за новинами про коронавірус, 21% роблять це іноді, 12% – рідко, 8% взагалі не цікавляться такими новинами. Зі зростанням рівня захворюваності інтерес до цієї інформації збільшився.

Так, 63% підтримують упровадження “жорсткого” карантину, якщо захворюваність на коронавірус суттєво зростатиме, 34% – протилежної думки. З початку березня спостерігається зростання підтримки “жорсткого” карантину.

Абсолютна більшість (84%) вважають, що в Україні насамперед не вистачає порядку, навіть якщо це обмежить певні свободи.

11% відповіли, що країні не вистачає свободи, навіть якщо це зменшить порядок. Зазначається, що запит на порядок у динаміці зростає і нині перебуває на найвищому рівні, починаючи з 2017 року.

Зі сфер безпеки опитані найкраще оцінили захист від надзвичайних ситуацій (добре або задовільно оцінили 59%). Переважно краще також оцінили захист від терористичних загроз (48%) і соціальний захист (50%). Безпеку на дорогах добре або задовільно оцінили 47%, безпеку життя та майна громадян – 43%, охорону здоров’я – 40%, захист прав людини – 39%, екологію – 37%, захист від епідемій – 34%. Захист у сфері нелегальної міграції добре або задовільно оцінили 40%, водночас чверть не змогла дати жодної оцінки).

Однак найменш захищеними громадяни вважають себе у сфері правосуддя (добре або задовільно оцінили 26%) і захисту від корупції (12%).

Опитування проводили методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing -телефонне інтерв’ю з використанням комп’ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Аудиторія: населення України віком від 18 років і старше у всіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму й Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю й типом поселення. Вибіркова сукупність: 2 500 респондентів.

Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше ніж 2%.

Читайте також:
В Україні другу добу поспіль зростає кількість смертей від коронавірусум

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна